Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 94 людини

Звіт директора

Дата: 17 червня 2019 о 07:16
223 перегляда

12 червня 2019 року відбувся звіт директора . За оцінками таємного голосування роботу визнано задовільною.

Звіт
директора  загальноосвітньої   школи І-ІІ ступенів  - д
итячого садка с.Заливанщина


  Шановні присутні! Закінчився навчальний рік і тому ми зібралися сьогодні, щоб зробити певні підсумки роботи колективу школи -дитячого   садка , оцінити діяльність директора на посаді протягом 2018-2019 навчального року.
  На цих загальних зборах ми керуємося Положенням про порядок звітування директора   перед трудовим колективом, представниками громадського самоврядування школи, щодо своєї діяльності на посаді протягом навчального року.
  Як директор школи –дитсадка , у своїй діяльності протягом звітного періоду, я керувався Статутом школи- дитсадка , Правилами внутрішнього трудового розпорядку, посадовими обов’язками директора ,колективним договором між адміністрацією та профспілковим комітетом школи – дитсадка , законодавством України, іншими нормативними актами, що регламентують роботу керівника загальноосвітнього навчального закладу.

1. Загальна інформація про школу- дитсадок.

   Загальноосвітня   школа — дитячий садок  є комунальною  власністю  Калинівської районної ради  Вінницької області. Управління та фінансування здійснюється відділом освіти  Калинівської РДА, якому делеговані відповідні повноваження. Будівля школи прийнята в експлуатацію 1988 року, земельна ділянка, яка належить школі має площу 2,5 га. У 2018-2019  навчальному році працювало  16 педагогічних працівника та  10 працівників з числа обслуговуючого персоналу. Навчання завершило 58 учні у  9 класах,  середня наповнюваність класів становить  6  учнів.

В  дитячому садку    дві групи   :  перша  -18 дітей , друга -19 дітей.

Випускників 9 класу- 5 учнів , дитячого садка -12 дітей.

                                                            2. Кадрове забезпечення.

  У 2018-2019 навчальному році штатними працівниками  школа- дитячий  садок  була забезпечена на 95%.  На сьогоднішній день у нас є вакансія медсестри ( 0,5 ставки) . Розстановка педагогів здійснюється відповідно до фахової освіти педпрацівників. Перспектива в освіті така, що років через п’ять вчитель, який не володіє навичками роботи на комп’ютері та не використовує їх у своїй діяльності, не буде відповідати освітнім вимогам, та не зможе ефективно забезпечувати навчально-виховний процес з учнями. Адміністрація школи-дитсадка  показує приклад усім вчителям - не тільки директор,  а й заступник  непогано володіють навичками роботи з оргтехнікою, яка розміщена у методкабінеті  та використовується для адміністративної роботи. Далеко не кожна школа може похвалитися таким оснащенням адміністрації.  
  У розрізі базових дисциплін ситуація з укомплектованістю педагогічними кадрами має такий вигляд: . Середнє тижневе навантаження педагогічних працівників по школі становить 17год. , у дитсадку – 32 год.                            

3. Методична робота.
  У школі діє певна система методичної роботи. ЇЇ сітка створена на діагностичній основі. Педколектив працює над проблемою

 «Вдосконалення   сучасного уроку  ,заняття в групі  дитячого садка   на основі впровадження   інноваційних  методів  і прийомів   навчання та виховання».

. Керівництво методичною роботою здійснювала  педагогічна  рада, яка працює на базі шкільного методичного кабінету. 
  До реалізації завдань методичної роботи активно залучаються вчителі, які мають  вищу кваліфікаційну категорію. Вони є керівниками шкільних, методичних об’єднань. За їх активної участі проходять предметні тижні, методичні засідання, тощо. В організації науково-методичної роботи з педагогічними кадрами школи результативно використовуються можливості шкільного методичного кабінету  , де сконцентровані нормативні документи про освіту, зразки підручників, програми з базових дисциплін, матеріали з досвіду роботи кожного учителя, матеріали діяльності шкільних методичних об’єднань та творчих групп, буклети учителів, науково-методична та психолого-педагогічна література, зразки оформлення шкільної документації, матеріалів на різноманітні конкурси, технічні засоби (комп’ютер, копіювальна техніка), тощо.
   Результативною була робота всіх методичних об’єднань . Учителі провели відкриті уроки, виховні заходи, ділились досвідом роботи по проблемах, зросла їх педагогічна майстерність. Внаслідок чого рівень навчальних досягнень учнів школи оцінюється хорошими показниками. 
   У 2018-2019 навчальному році атестувалось  2  учителі та. За результати атестації встановлено  одну кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої  категорії» та підтвердження кваліфікаційної  категорії « спеціаліст».. 
  Педагоги школи активно залучаються до роботи у районних семінарах, засіданнях творчих та ініціативних груп, науково-практичних конференціях тощо. 
    Аналіз якісного складу та освітнього рівня педагогічних працівників школи дозволяють зробити висновок про можливість проведення навчально-виховного процесу на  достатньому рівні .

У 2018-2019 н.р. перший клас пройшов навчання у НУШ. Діти показали гарні результати. Самий головний серед яких – бажання ходити в школу та вчитися.

У січні – травні учителі молодших класів , які будуть викладати у 1 класі Нової української школи в майбутньому  пройшли курси  навчання на базі Вінницької академії неперервної освіти.                                             

   4. Навчальна діяльність учнів та вихованців дитсадка

  Протягом 2018-2019 навчального року робота педколективу була спрямована на особистісно-зорієнтоване навчання і виховання школярів , і  індивідульна робота з вихованцями дитсадка .  Велика увага у школі приділяється охопленню дітей навчанням. Станом на 1 вересня 2018 року до першого класу були залучені всі діти, яким виповнилось 6 років, а це 6 учнів. Загальна   кількість    станом на  1.05.2019р   58   учні .  Усі  вони  досягли   відповідних   навчальних досягнень  , здали ДПА 4 клас та 9 клас .  Всі учні 1-8 класів переведено до наступних класів.
  
  Учні нашої школи традиційно активні учасники  різних  конкурсів. Цього року учасниками конкурсу юних знавців  української  мови « Соняшник» стали 35 учасників .  Учениці  8 класу Близнюк Настя, Денисюк Настя, Михальчук Ангеліна   зайняли  друге місце в районному конкурсі народних ремесел , а учениця 9 класу Царук Ярослава зайняла пешше місце у цьому конкурсі .Учениця 5 класу Янчевська Ілона стала переможцем районного конкурсу з української мови ім.. Петра Яцика. Велика заслуга в цьому вчителів Савіної П.А. та Загородньої О.Л. , які готували дітей до конкурсів та одержали Грамоти відділу освіти Калинівської райдержадміністрації. 
   Але  протягом   навчального  року  мало  дітей брали  участь в   районних предметних олімпіадах . Необхідно  покращити  індивідуальну  роботу  з обдарованою  молоддю. Вчителям   предметникам  практикувати   особистісно- орієнтований  підхід  до  вивчення  тих  чи  інших дисциплін.
  За підсумками навчального року:

Дитячий садок закінчили 12 вихованців ,які продовжать навчання у 1 класі двох шкіл, а в нашу школу  перший клас поповнить 5 учнів;

Учні школи показали середній рівень досягнень.  З 58    учнів  2-9  класів високий рівень показали  3 учні  , достатній –       27  учнів    , середній рівень –  24 учні   , початковий рівень     4 учні. 
  
                                              6. Виховна та позакласна робота.
  Педагоги школи глибоко усвідомлюють, що соціальна адаптація учнів, розуміння ними своїх прав та свідомого виконання обов’язків у значній мірі залежить від правильно визначених та обраних шляхів реалізації виховного процесу. Тому пріоритетними питаннями у виховній роботі школи залишається забезпечення всебічного розвитку особистості, сприяння її самовихованню й самореалізації, спрямування їх у своїй діяльності керуватися загальнолюдськими цінностями, глибоко розуміти традиції свого народу.   Виховні заходи , у яких минулий рік взяла участь наша школа і показала  хороші результати:

* Свято першого  дзвоника  , Новорічні  ранки , Свято Весни.
• День Перемоги.
• Заходи пам’яті жертв Голодомору.
• Захід до річниці виведення радянських військ з Афганістану.
• Численні конкурси малюнків.
  Активним у житті школи було учнівське самоврядування. У школі діє система самоврядування     « Уком». При учкомі  діють кілька комісій: «Знання», «Дисципліна і порядок»,  «Дозвілля», «Прес-центр». Силами активістів учкому   за допомогою учителів, класних керівників були організовані шкільні вечори « Свято осені », «Нумо, хлопці!», вечір зустрічі Нового року, Благодійні  ярмарки .

    Також членами учнівського самоврядування систематично перевірялись робочі куточки у класах, вологе  прибирання на перервах, стан озеленення школи. Згідно плану, щопонеділка відбувалися загальношкільні лінійки, де учні звітувалися за стан чергування по школі, проведену роботу. Підсумок роботи шкільного самоврядування висвітлювався у щомісячній друкованій шкільній газеті « Голос школи»  .

                                         7. Правовиховна робота.

   . У навчальному закладі з учнями організовано такі форми правового навчання і виховання:
- тематичні загальношкільні лінійки та класні години,
- лекції, бесіди на правову тематику.
- анкетування.
- зустрічі з працівниками правоохоронних органів.
- уроки правознавства.
- індивідуальні бесіди з важковиховуваними учнями.
- батьківські лекторії.
- відвідування проблемних сімей вдома.
 Класними  керівниками школи регулярно і ефективно проводяться корекційно-розвивальні заняття з учнями групи ризику та учнями, що потрапили у складні життєві умови. Та все ж за звітній період траплялись випадки протиправної поведінки учнів, зокрема  : агресивна поведінка, пропуски занять без поважних причин. Проте, за рахунок постійної профілактичної роботи, співпраці з органами внутрішніх справ, на обліку в кримінальній міліції у справах неповнолітніх  Калинівському  РВ УМВС учні школи відсутні.

                         8. Соціальний захист.
  Соціальна підтримка дітей пільгових категорій, що навчаються у школі, проводиться згідно з діючим законодавством. На початок навчального року були підготовлені списки учнів пільгових категорій. Кількість дітей у них становить:
• малозабезпечених - 16;
• багатодітних –  38.
  Ці діти постійно перебувають у центрі уваги адміністрації школи- дитсадка. Для них була організована участь у таких заходах:  участь у новорічних заходах з подарунками, безкоштовне  харчування , подарунки до нового навчального року .  Також за бюджетний кошт діти з малозабезпечених сімей  щоденно отримують безкоштовне гаряче харчування у шкільній їдальні з розрахунку 8,15 грн.  Діти дитсадка з малозабезпечених сімей і учасників АТО отримують безкоштовне харчування , діти з багатодітних родин оплачують лише 50% від того , що оплачують інші родини , а для всіх інших плата становить 60%.                          

                                           9. Профорієнтаційна робота.
  Професійна підготовка молоді починається ще в шкільні роки. Завдання школи – підготувати підростаюче покоління до свідомого вибору професії. Профорієнтаційна робота у   школі здійснюється під час навчально-виховного процесу: виховання трудових навичок у школярів під час прибирання території, роботі на пришкільних ділянках , розширення знань про професії на уроках. Якісному вихованню сприяють екскурсії на виробництво, позакласні виховні заходи.
   Значна профорієнтаційна робота з учнями, високий рівень підготовки випускників свідчить про те, що за минулий навчальний рік усі дев’ятикласники працевлаштовані.   

                        10. Співпраця з батьками.
  Виховання учня в школі і сім’ї – щоденний нерозривний процес. Тому педагогічний колектив працює у тісній співпраці з батьківським колективом з метою створення найсприятливіших умов для самореалізації та розвитку дитини. Батьки є соціальним замовником школи, а тому беруть активну участь у навчально-виховному процесі. Вони є учасниками позакласних заходів, пов’язаних з професіями, світом захоплень, родинними святами. Чергові з числа батьків слідкують за порядком під час загальношкільних заходів.. Класні керівники  та вихователі тісно співпрацюють з сім’ями своїх вихованців: відвідують дитину вдома, спілкуються з родиною. Свої спостереження заносять до щоденника психолого-педагогічних спостережень.
  Однією з традиційних з форм роботи з батьками у  школі- дитсадку  є батьківські лекторії. Тематика лекцій підбирається з врахуванням вікових особливостей дітей. У проведенні лекторіїв бере участь адміністрація школи - дитсадка,   психолог, запрошуються працівники    соціальних служб.

                      11. Збереження і зміцнення здоров’я учнів та працівників.
  Медичне обслуговування учнів та працівників школи організовано відповідно до нормативно-правової бази.  . Щорічно на базі центральної районної лікарні діти проходять медичне обстеження. . Відповідно до результатів медичного огляду дітей, на підставі довідок лікувальної установи у школі формуються уточнені списки учнів підготовчої, основної групи та групи звільнених від занять фізичною культурою на навчальний рік. Відповідно цих списків видається наказ по школі. Медичне обслуговування працівників школи організовано також на базі  Калинівської ЦРЛ. Вони щорічно проходять поглиблений медичний огляд у серпні за графіком кабінету профогляду медичної установи. Працівники їдальні та дитячого садка  проходять медичні огляди два рази на рік. Огляди відбуваються за рахунок держбюджету. На проходження медичного огляду кожному працівнику школи виділяється два дні. Проходження медичного огляду фіксується в санітарних книжках установленого зразка, які реєструються і зберігаються у школі- дитсадку.Цього року було введено нову форму медичної книжки.
  Важливим аспектом збереження здоров’я дітей  є створення умов для раціонального харчування  протягом перебування у школі-дитсадку . Організація харчування учнів закладу регламентується законами України «Про освіту» (ст. 25), «Про загальну середню освіту» (ст..22), «Про охорону дитинства» (ст. 5), Постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», іншими нормативними документами. Згідно з вищезазначеними документами, учні 1-9 класів забезпечуються  одноразовим харчуванням. Гаряче харчування  54 учнів  1-9 класів відбувається згідно графіку . 
  Цікавими оздоровчими заходами у школі є проведення традиційного Дня здоров’я, шкільної спартакіади, бесіди з лікарями ЦРЛ, показ відеофільмів про шкоду куріння, наркотиків, алкоголю.  У планах виховної роботи кожного класного керівника є розділ «заходи по збереженню житя і здоров’я дітей» де запланована певна робота оздоровчого характеру з класом.  

                                 12. Стан охорони праці та безпеки життєдіяльності.

  Робота з охорони праці , безпеки життєдіяльності, виробничої санітарії, профілактики травматизму дітей у побуті та під час навчально-виховного процесу визначається у діяльності педколективу як одна із пріоритетних і проводиться відповідно до Законів України «Про охорону праці», «Про дорожній рух», «Про пожежну безпеку», Державних санітарних правил і норм улаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організацій навчально-виховного процесу, та інших численних нормативних актів, які регламентують роботу школи з цих питань. Стан цієї роботи знаходиться під постійним контролем адміністрації школи-дитсадка. Наказом по школі- дитсадку  призначається відповідальний за організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності.У закладі, створено службу з охорони праці, сплановані заходи.
  На початку навчального року, напередодні канікул та святкових днів проводяться інструктажі з безпеки життєдіяльності серед учнів, відпрацьована програма вступного інструктажу. Регулярно відбуваються цільові інструктажі з учнями перед екскурсіями, походами, спортивними змаганнями. У школі в наявності необхідні журнали з реєстрації всіх видів інструктажів з питань охорони праці. Кожна класна кімната, кабінет,   має необхідний перелік документації з питань безпеки життєдіяльності. Також у приміщеннях школи розміщено кілька стендів по безпечній поведінці. Питання охорони праці та попередження травматизму неодноразово обговорювалися на нарадах при директорові. 
  Вивчаючи стан травматизму серед учнів, можна відмітити, що в навчальному закладі здійснюється належна робота щодо попередження нещасних випадків, створення безпечних умов навчання.     
                      13. Фінансово-господарська діяльність.

  Будівля школи 1929 року побудови , реконструкція проведена в 1988 році і  прийнята в експлуатацію. Але не зважаючи на великий вік та зношеність, адміністрація школи-дитсадка  разом з колективом постійно працює над удосконаленням матеріально-технічної бази, підтриманню її у робочому стані. Фінансування потреб школи- дитсадка  проводиться централізованою бухгалтерією відділу освіти  Калинівської  РДА. Протягом навчального року систематично здійснювалася виплата заробітної плати, надбавок, доплат працівникам школи- дитсадка .   Вчасно здійснювалися бухгалтерією проплати за спожиті школою енергоносії. Завдяки злагодженості відповідальних за економію працівників, школа не виходить за ліміти спожитих енергоносіїв.. Було поремонтовано  електромережу.   Про стан видатків ми регулярно звітуємо на нашому сайті. Також на ньому висвітлюються інші важливі події в житті школи- дитячого садка.

  У цьому навчальному році виконанао наступні роботи : замінено дах з шиферу на металопластиковий,   на що витрачено 620 000 грн , встановлено нову електроплиту вартістю 16 000 грн  , встановлено нові миючі ванни вартістю 12000 грн , встановлено нову сушку для посуду вартістю 2500 грн., ремонт у шкільній їдальні , на який було витрачено 3000грн , . За позабюджетні кошти здійснюється ремонт шкільної оргтехніки,  , закупівля миючих дезінфікуючих засобів для харчоблоку, внутрішніх туалетів. За рахунок благодійних коштів батьків здійснено ремонти та підготовку класних кімнат до навчального року. Працівниками централізованої бухгалтерії шкіл  району планово проводиться інвентаризація майна, зауважень щодо забезпечення його збереження та оприбуткування немає. Завжди вчасно готується звітна документація, матеріали списуються, або оприбутковуються. 
  Адміністрацією школи-дитсадка  приділяється достатньо уваги естетичному вигляду навчального закладу.  Подвір’я школи завжди прибране, доглянуте. На квітниках щороку висаджуються квіти, які протягом літа доглядаються  працівниками школи- дитсадка , своєчасно обрізаються дерева, кущі. Фарбується огорожа, біляться бордюри. Обслуговуючим персоналом проводиться скошування трави на газонах.

            Тому повноцінна підготовка нашої школи- дитячого садка  до нового навчального року  не стає проблематичною через відсутність коштів. Адже ми маємо надійних спонсорів : СТОВ «Промінь» с.Черепашинці , Заливанщинську сільську раду  та наших батьків.
                                    14. Управлінська діяльність.
  Управління школою- дитсадком  здійснюється згідно річного плану роботи , плану внутрішкільного контролю та календарних планів вчителів-предметників, планів роботи вихователів дитсадка  і планів виховної роботи класних керівників.

  У навчальному закладі в наявності усі нормативно-правові документи, що регламентують діяльність загальноосвітнього навчального закладу. З підключенням школи- дитсадка  до мережі Інтернет стало можливим користуватися матеріалами сайтів Міністерства освіти і науки України, головного управління освіти, сайтами обласних інститутів післядипломної освіти, інших закладів освіти, що дає можливість оперативно й мобільно користуватися достовірною інформацією вчителям і адміністрації школи –дитсадка , вчасно знайомитися з новими документами та, навіть, їх проектами.  
  Контроль - це важлива, складна та об’єктивно необхідна функція управління. У школі- дитсадку  ефективність здійснення контролю зумовлює якість реальних і подальше прогнозування бажаних показників розвитку закладу освіти, його навчально-виховного процесу та діяльності всього шкільного коллективу. Працює шільний сайт , на якому висвітлюються основні події , що відбуваються в школі- дитсадку.

Колектив працює як злагоджена команда . Кожна людина з відповідальністю ставиться до порученої справи, а тому школа – дитсадок працює як злагоджений механізм.

                                                        15  Проблеми і перспективи :

1.      Продовжувати роботу по  участі  у проектах розвитку територіальних громад. На перспективу – нова огорожа навколо школи і разом сільської ради.

2.      Поремонтувати  комп’ютери , які знаходяться в математичному кабінеті .   .

3.      Придбати конкретні навчальні комп’ютерні програми з різних предметів , а в першу чергу для тестової перевірки  рівня знань учнів .

4.      Підготувати все для 1 класу нової української школи .

5.      Придбати електропилку   , електрофуганок .

6.        Постійно поповнювати створений  сайт школи новими матеріалами  з ціллю обміну досвідом з іншими навчальними закладами .

7.       Продовжувати збирати матеріали по історії Заливанщинської школи , а також матеріали по історії села , про її визначних людей .

8.        Продовжувати укомплектувати дитячий майданчик обладнанням . Створити «Куточок казки» , використовуючи підручний матеріал .

9.      Осучаснити квітники , які повинні бути красивими і привабливими.

10. В їдальні покласти на стіни та підлогу кафельну плитку.

11.  Вирішити  питання регулярного під’їзду дітей дошкільної групи з Первомайська , Голендрів , Червоного степу , Голубівки до дитсадка.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.